duminică, 24 iulie 2011

Internet prin satelit

                                                              Internet prin satelit



                    Emisie si receptie semnale prin satelit
Astra2Conect

De ce satelit ?

Prin satelit se pot efectua comunicatii fara limita.Asta inseamna fara restrictii de banda din punct de vedere al ariei de acoperire si indiferent de cerere ,dorinta de acces poate fi satisfacuta  pentru toti.

Ce echipament se foloseste pentru serviciu Astra2Connect ?

Dupa cum se vede si in Fig. 1 transmisia prin satelit foloseste o antena de satelit de regula destul de mare de emisie –receptie ce se gaseste intr-un complex special facut ce este interconectat cu marile magistrale de internet ale lumii(in cazul Astra2Connect este in Luxemburg) ,un satelit ce a fost conceput in acest sens(In cazul nostru Astra 3A-3B de pe pozitia 23,5 0 Est) , o  instalatie de emisie- receptie situat la client  (vezi Fig.2)
 (vezi Fig.2) ce este formata dintr-o antena parabolica (in cazul nostru tip offset cu diametrul de 0,8 m) ,un Lnb specific  cu 2 mufe de interconectare si un modem ce are
doua mufe tip F de interconectare prin cablu coaxial la antena parabolica din exterior ,o mufa de tip Rj 45 de legatura cu calaculatorul si o mufa de alimentare la un alimentator extern de 12 V.
           Intrebari si raspunsuri despre  Astra2Conect
Pentru  o mai buna intelegere a sistemului de emisie-receptie prin satelit oferit de Astra2Conect vom analiza cele mai frecvente intrebari puse in acest sens
.
Ce este Astra2Conect ?
Astra2Conect  este un serviciu transmisie bilaterala de satelit de mare viteza si banda larga pentru oricine si oriunde aflat in zona de acoperire a acestuia pentru un pret fix in functie de parametrii pe care ii cerem.

Care este beneficial de conectare bi-directional ?
Deoarece ambele date de download si upload între Internet şi computer se face prin satelit, ASTRA2Connect nu foloseşte, sau impune, nici  o conexiune de la sol (de exemplu, telefon fix).

Cine poate folosi ASTRA2Connect? Acest serviciu de bandă largă prin satelit este disponibil pentru oricine, indiferent de locaţie, şi ASTRA2Connect se vinde prin furnizorii locali servicii în multe ţări din Europa.

Care pachete de servicii sunt disponibile pentru ASTRA2Connect?
Abonaţii de ASTRA2Connect pot alege dintr-o varietate largă de pachete de servicii adaptate în mod specific la cerinţele lor individuale de Internet. Descărcari si upload la viteze diferite , volumul pachete nelimitat  şi volum pachete limitat, oferind utilizatorului flexibilitatea  de care are nevoie .

Pachetele Unlimited (volum free download) include viteze de conectare de până la:
• 256 Kbit / s download, 64 kbit / s upload
• 512 Kbit / s download, 96 Kbit / s upload
• 1024 kbit / s download, 128 kbit / s upload
• 2048 kbit / s download, 256 kbit / s upload
• 3072 kbit / s download, 256 kbit / s upload
• 4096 kbit / s download, 256 kbit / s upload
• 6144 kbit / s download, 364 kbit / s upload
Pachetele includ volum limitat viteze de conectare de la 1024 kbit / s până la 6144 kbit / s la download si 128Kbit / s până la 364 kbit / s la upload cu volum fix sa descarcati lunar din 2 - 4 GB.

Pachetul de afaceri - cu viteză de până la 6144 kbit / s download, 364 kbit / s upload, volum download nelimitat

Există limite la utilizarea mea de ASTRA2Connect?
ASTRA2Connect este un serviciu always-on. Aceasta înseamnă că computerul poate să rămână conectat la Internet în orice moment şi nu există nici o limită la timpul petrecut conectat. În funcţie de pachetul de servicii individuale, aveţi un număr nelimitat de date pe care le puteţi descărca sau un volum sa descarcati limitat de 2-4 GB. Dacă aţi rezervat un pachet de volum limitat, nu veţi fi în măsură să navigaţi pe Internet mai mare după volumul maxim de descărcare. Cu toate acestea, veţi fi redirecţionat către pagina de web specifice, în cazul în care vă puteţi cumpăra volum suplimentar. Utilizatorii cu pachete de volum nelimitat descărcarea de o cantitate excesivă de date în termen de o lună va încuraja "Politica de Utilizare Fair".

Este o conexiune la Internet ASTRA2Connect utilizata în mod diferit ca o conexiune ADSL?
În timpul funcţionării, ASTRA2Connect apare la computer, şi pentru tine, la fel ca orice altă conexiune la Internet în bandă largă, şi puteţi utiliza acelaşi software pentru navigare site-ul web, e-mail, etc, la fel ca orice alt utilizator de Internet.

Pot folosi ASTRA2Connect pentru a efectua apeluri telefonice?
ASTRA2Connect "VoIP" permite un low cost a apelurilor telefonice  care urmează să fie efectuate utilizând o conexiune în bandă largă prin satelit, şi la facilitatile ce pot fi achiziţionate de la furnizorul Dvs. de servicii (dacă sunt disponibile).

Pot primi TV prin satelit cu ASTRA2Connect?
Cu o clemă multifeed ,LNB opţional quad, şi un set-top box standard de TV prin satelit, aveţi posibilitatea să utilizaţi antena ASTRA2Connect să primească şi să urmăriţi sute de canale TV prin satelit şi radio, de la sateliţi ASTRA 19.2 ° E sau ASTRA 28,2 ° E, precum şi acces la Internet.

Are ASTRA2Connect sprijin "triple play"?
Triple Play este furnizarea de acces la internet, TV si telefon într-un serviciu unic, astfel, da, ASTRA2Connect poate oferi Triple Play.

De unde se poate cumpara ASTRA2Connect
ASTRA2Connect pot fi achiziţionate doar de la un furnizor local de servicii, care vor fi în măsură să ofere consiliere, instalare, servicii post-vânzare şi care este cel mai potrivit mod  de utilizarea de către dvs. a sistemului pentru eficiente si costuri minime.

Cât costă ASTRA2Connect?
Furnizorul Dvs. local de servicii va stabili schema sa tarifare propria ASTRA2Connect, care cuprinde de obicei un cost initial al echipamentului ,al ambalajului ,un cost pentru instalarea propriu-zisa , a materialelor auxiliare şi un abonament lunar, taxa fixă.
Cum comparam costul  ASTRA2Connect cu cel bandă largă ADSL?
ASTRA2Connect este proiectat pentru utilizarea în cazul în care alte conexiuni la Internet nu sunt disponibile. Deşi uşor mai costisitoare decât unele servicii ADSL terestre, ASTRA2Connect nu are nici taxele pentru infrastructură, dincolo de costul iniţial al echipamentelor şi deci prezintă o alternativa low-cost cu o schimbare la furnizarea de servicii de telefonie fixă ​​la astfel de zone.

Ce echipament este necesar pentru utilizarea ASTRA2Connect?
ASTRA2Connect necesită doar o antenă de satelit dotata cu iLNB două sensuri, şi un modem IP conectate la computer.

Am o antena satelit - poate fi folosit pentru acest ASTRA2Connect?
ASTRA2Connect utilizează tehnologii inovatoare şi avansate de performanţă de optimizare prin satelit, care necesită o anumită dimensiune şi calitate a parabolei . pentru a asigura o recepţie sigură a semnalului de satelit pentru conexiune de bandă largă, trebuie să utilizaţi antena furnizată în ambalaj de  ASTRA2Connect. Cu toate acestea, puteţi utiliza antena ASTRA2Connect pentru a primi semnale de televiziune prin satelit ale dumneavoastră în loc de antena existenta.

Ce cabluri sau alte echipamente am nevoie?
Toate cablurile şi conectorii necesare sunt furnizate în ambalajul echipamentului

Care din satelit sunt folositi pentru  ASTRA2Connect ?
Sateliţi ASTRA la 23.5 ° E sunt utilizati atât pentru descărcarea şi încărcarea de date pentru ASTRA2Connect.

Ce fel de calculator am nevoie pentru a accesa ASTRA2Connect?
ASTRA2Connect nu necesita software-ul care urmează să fie încărcate pe computerul dumneavoastră şi poate funcţiona cu PC (Windows XP sau Vista) şi Apple Macintosh (OS X), calculatoare cu suport Ethernet.

Pot folosi ASTRA2Connect cu o reţea?
Modemul ASTRA2Connect poate fi conectat printr-un cablu Ethernet, fie spre un calculator sau la un router sau switch de reţea. Conexiunea de la router la computer pot fi cablate sau wireless.

Cât de departe de calculator pot modem şi a blidului fi?
30 m de cablu coaxial cu dublă este furnizat în ambalaj echipament pentru a conecta antena ASTRA2Connect şi modem IP. În cazul în care această lungime trebuie să fie depăşită, trebuie să consultaţi furnizorul Dvs. de servicii pentru sfaturi. Pentru a conecta modemul IP la calculator, un cablu Ethernet de aproximativ 2,0 m este furnizat. Puteţi înlocui un cablu mai lung, dacă este necesar.

Are ASTRA2Connect suferă de întârziere sau "latenţă"?
Toate conexiunile la internet suferă de o latenţă şi la conexiunea ASTRA2Connect semnalul călătoreste de la sol la satelit şi înapoi, acest lucru impune o "latenţă satelit" de aproximativ o jumătate de secundă. Cu toate acestea, sistemul de ASTRA2Connect
are o varietate de mijloace pentru a atenua efectele acestei întârzieri, aşa că nu afectează în mod negativ utilizarea normală a conexiunii.

Trebuie ca echipament ASTRA2Connect sa fie  alimentat tot timpul?
IP modemul  ASTRA2Connect trebuie să-si faca un reglaj electric ori de câte ori conexiunea este initializata . La Modemul IP durează câteva minute pentru a iniţializa atunci când sunt pornite şi deci este de preferat să-l păstraţi cu reglaj electric, cu excepţia în cazul în care conexiunea este neutilizat pentru o perioada indelungata. Echipament ASTRA2Connect are un consum de energie mai mic de 30W in uz.

Cui se adreseaza in mod special Astra2Conect ?
  • banci,
  • organizatii guvernamentale,
  • agentii,
  • burse,
  • companii hoteliere,
  • companii de asigurari,
  • companii petroliere si energetice,
  • retele de magazine si de distribuire a automobilelor,
  • companii distributie apa si agent termic, etc.
  • sisteme de producere a energiei hidroelectrice, eoliene, etc.
  • agropensiuni si cabane
  • santiere de drumuri si poduri
  • asigurare de comunicatii in caz de urgenta
  • supraveghere retele de transport si distributie gaze, produse petroliere, etc.
  • sisteme de paza si protective
  • Case ,Vile,Pensiuni situate in zone isolate
  • Firme ce activeaza pe santiere izolate si temporare
In cat timp se face instalarea ?
Instalarea terminalului ASTRA2Connect la sediile clientului, se poate face in maximum 48 ore, indiferent de localizare.
Este transmisia Astra2Conect Securizata ?
Intrucat segmentul spatial este securizat SSL si se pot realiza retele client VPN, acest sistem poate asigura transmisia secretizata a informatiilor.


Noutati


Viteze de acces mai mari pentru ASTRA2Connect
Internet | 25 Mai 2011
FACEBOOK
SES ASTRA a anunţat mărirea vitezelor pentru descărcare ale serviciului ASTRA2Connect la peste 10Mbit/s prin extinderea capacităţii poziţiei orbitale de la 28,2 grade est.

Serviciul ASTRA2Connect este preconizat a deservi peste 80.000 de utilizatori europeni până la finalul lunii mai prin intermediul poziţiei orbitale de la 23,5 grade est, ASTRA2Connect fiind cel mai mare serviciu de internet de mare viteză din Europa oferit prin satelit. Prin decizia de a suplimenta capacitatea satelitului de la poziţia orbitală 28,2 grade est, SES ASTRA doreşte dezvoltarea serviciului la un alt nivel.

Începând cu iunie 2011, SES ASTRA va începe să furnizeze servicii cu viteze de descărcare de până la 6Mbit/s pentru benzile de frecvenţă cuprinse între 10.95-14.5 GHz (Ku-band). Toate noile terminale dezvoltate de ASTRA transmit în benzile de frecvenţă cuprinse între 26.5–40 GHz (Ka-band) şi vor permite utilizatorilor să migreze către servicii din această bandă de frecvenţe imediat ce acestea vor fi disponibile în anul 2012. În septembrie 2012, SES ASTRA va oferi capacităţi de transmisie în banda Ka pentru poziţia orbitală de la 28,2 grade est, oferind astfel servicii de descărcare cu viteze de peste 10Mbit/s. Serviciul ASTRA2Connect în bezile de frecvenţă Ka va fi disponibil pe sateliţii 2E, 2F şi 2G, programaţi pentru lansare între 2012 şi 2014.
Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al SES, a declarat: „Suntem mândri că ASTRA2Connect a devenit cea mai mare reţea internet prin satelit din Europa, ajutând astfel la reducerea diferenţelor digitale din multe zone rurale. Peste 80.000 de utilizatori şi o reţea solidă de distribuţie care include parteneri ca Deutsche Telekom sau Nordnet al France Telecom sunt elemente care demonstrează succesul nostru. Sunt convins de faptul că decizia noastră de a investi în capacitate suplimentară de transmisie şi suport pentru viteze mai mari de acces la internet ne va ajuta să avem o oferă mai bună şi o bază mai largă de clienţi”.
Pentru mai multe detalii vedeti aici
Sc.Telectronics srl

Electronic Ing.
Nelu Nastasoiu
Care este aria de acoperire pentru satelitul ce permite Astra2Connect ,Astra 3B ?